• Cara nak tukar postpaid ke prepaid u mobile

    Cara nak tukar postpaid ke prepaid u mobile

    Seorang blogger picisan yang menulis untuk berkongsi minat, kisah kehidupan, ilmu serta infomasi agar dapat memberi manfaat dan pengetahuan. Salam BM, Webe baru dilancarkan. So test market dulu agaknya Kalau Unifi camne?

    Internet sendu, kerja sepatutnya 1 jam boleh siap mesti makan masa sampai 3 jam Bersabarlah sahabat Sy pengguna baru webe. Takat ni mmg ok cuma seperti sedia maklum,hotspot mmg x blh. Begitu juga utk modem dongle,router dll semua mmg x blh.

    Begitu juga dengan pilihan tawaran pelan yang menjimatkan, berbaloi serta perkhidmatan yang ditawarkan oleh syarikat telco.

    Jika Webe tiada pilihan untuk pengguna, BM merancang untuk menaik taraf pelan Celcom pengguna setia Celcom nih! Webe bagus dan laju namun sebagai blogger byk gunakan laptop. Masalah nya webe xboleh hotspot Webe hanya utk smartphone shj.

    Saya dah guna webe,so far line 4g di kawasan saya ok. Dah try masukkan sim ke usb dongle 3g dan boleh guna utk laptop for single user bkn modem wifi. Sy pengguna webe tetapi agk kecewa kerana line webe ni x stabil mcm telco2 yg lain. Boleh call webe : Dah guna webe. Phone support band 5.

    Tetap slow 4g atau 3g.

    Diy van window covers

    Kecewa sangat. Selalu sangkut. Buka fb pun selalu panding. Macam nak berubah ke Digi semula. Lokasi alor gajah melaka dan sekitarnya. Pendapat sy, dh ckup elok TM offer unlimited data. Sy baru daftar smlm kat sunway piramid. Sy pakai fon Lenovo S Nasib baik sy cuba simcard webe kat kaunter webe sunway piramid jgk sbb masa sy dh follow semua instructions webe, fon sy still tak dpt detect line webe hanya kerana fon sy starhub! Sy tak taw mcm mana fon sy support starhub yg singapore punya padahal sy beli kat malaysia kot.I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice.

    I seek Your refuge from the burden of being in debt and from being overcome by men. Weh rindu gila nak gores-gores topup tu. Thanks for the info, sya. So far masih okay la guna postpaid ni. Boleh ke tukar postpaid celcom ke prepaid celcom terus tanpa tukar ke telco lain dulu? Macam saya baru 2 bulan pakai postpaid rasa menyesal pun ada maxxis. Kalau baru macam ni boleh ke tukar dah kot2 la ada syarat lain?

    The Most Gracious and Most Merciful I seek Your refuge from grief and distress, old age and laziness, miserliness and cowardice. Thursday, April 13, cara tukar dari postpaid ke prepaid.

    Labels: Sharing.

    Roll On : Tukar Ke U-Mobile Sekarang!

    Orked April 13, at AM. Bashtiah April 13, at PM. Orked April 14, at AM. Anonymous September 30, at AM. Orked April 17, at AM. Adam April 17, at AM. Unknown August 8, at PM. Orked August 29, at PM. Anonymous December 16, at PM. Unknown September 19, at PM. Unknown October 19, at AM. Anonymous October 19, at PM. Anonymous December 12, at AM. Unknown July 19, at AM. Unknown July 31, at PM.

    E balbharti book

    Anonymous December 23, at PM.Sekiranya anda dipaparkan ke bahagian pengisian borang, bermaksud anda tidak di blacklist oleh telco. Sekiranya anda diblacklist oleh telco, paparan mungkin adalah seperti dibawah :. Gambar diatas bermaksud anda telah diblacklist oleh Maxis, maka anda perlu selesaikan tuntutan tersebut untuk membersihkan nama anda daripada di blacklist.

    cara nak tukar postpaid ke prepaid u mobile

    Anda inginkan pelan yang murahberbaloi dan blacklist boleh dapatkan? Berminat untuk menjadi Usahawan Telco? Saya penggunaan prepaid maxis. Tp saya dh dftar utk postpaid u mobile. Bila u mobile msj bgtau denied. Saya call CS dorg bgtau saya ada tungakkan dgn syarikat telco. Dlu sy pnh pakai line maxis. Tukar pd prepaid balik. Sy beli iphone 6 dgn kawan dah bila sy pakai dlm 2 mggu tpn sy xboleh pakai no service. Pemilik ni dah lost contact dgn sy. Boleh berikan NO IC kepada saya, saya boleh semak menggunakan sistem yang dibekalkan kepada agen pendaftaran telco.

    Saya nak port out dari onexox ke celcom tapi message MNP masih blom terima dah lebih 12 jam. Nak buat mcm mne ye? Kadang-kadang memang mengambil masa. Tapi boleh hubungi dengan orang yang awak daftar untuk port out tu utk semakan dari pihak mereka.

    Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Notify me of follow-up comments by email. Notify me of new posts by email. Terdapat pelbagai cara untuk mengenalpasti semakan blacklist telco tersebut antaranya : MNP Mobile Number Portability.

    MNP boleh dibuat di mana-mana service centre telco tersebut. Sekiranya MNP gagal, ada kemungkinan anda telah diblacklist oleh telco sebelum ini. Anda tidak boleh mendaftar postpaid dari mana-mana telco.Tapi baru guna 2 jam, quota da 1.

    Pelik gila. Buka Blogger je. That moment I realize yg mmg big mistake ah beli simcard Hotlink tuh. Apapun, serius mcm nk try Port In tuh. Tima kasih sbb kongsi entri awesome nih. UMI28 dpt 50min free. I use postpaid plan now so it got unlimited data. I baru lanngan postpaid plan yg p70 tu. Pastu nak kekalkan no. Maxis ni. Member yg buatkan.

    cara nak tukar postpaid ke prepaid u mobile

    Memang kena tunggu 24 hours baru aktif eh? Hai nak tny awak tukar dr maxis ke u mobile tu kena bayar berapa? Saya pernah pergi tny dkt store u mobile dia cakap rm Patotnya dalam rm30 je melainkan ada outstanding bil yang belom bayar.

    Assalamualaikum, tumpang tanya.

    Perbezaan Antara Postpaid Dan Prepaid

    Nov 9, I even write strictly in English now. Anyway, some main points, if you want to keep your number but change to other networks, it is simpler to just go to their branch and ask them to do it.

    No, I'm pretty sure you can only change from prepaid to postpaid plans, never the other way around. Baru-baru ni aku dah tukar kepada U Mobile tapi masih mengekalkan nombor lama Maxis aku dan suprisingly proses nak tukar ni sangat mudah dan cepat!

    Xss filter java

    Aku malas pakai Maxis ni dah sebab pelan internet dia sangat rugi dan sebenarnya rate apa semua pon agak mahal. Bila pelan Youth Club aku dah tamat tu yang makin terasa tu. Dan kemudian kakak senior sorang ni cakap seeloknya jangan guna Maxis. Ada info mengatakan orang kuat Maxis ni banyak menyokong perkara-perkara kuffar dan oleh yang sedemikian aku taknak la jadi antara orang-orang yg menyokong.

    Bakra bakra

    Hal ni mohon Google sendiri ye. Malas nak kupas lebih-lebih. Kenapa U Mobile? Tak pulak aku pergi beli Celcom ke Altel ke yg solid bumiputera tu. Apa-apahal aku kena jadi pengguna yg bijak jugak. Dan sesungguhnya aku memang kena guna U Mobile ni sebab dia yg paling bersesuaian dengan cara guna handphone aku sekarang. Ini lah yg aku buat. Port in ni merujuk kepada aku yang kekalkan nombor lama aku. Antara kelebihan dia :. Oh ye.

    Kenapa aku happy dapat port in pada hari yang sama? Maxis cam ngengada siit la sbb kalau nak port in kredit Maxis kita kena aktif. Haritu memang hari last sebenarnya. Memang terharu sangat lah kalau kena topup lain kan.Assalamualaikum sir, kalau kita nk tukar yg free tu mcm mana ya.?? Xnk yg bayar bulan2 nk yg kita boleh langgan setiap bulan rm30 yg internet unlimited tu mcm mana ya.?? Harap balas sir. Salam Admin. Salam admin.

    Sy nk tukar digi ke umobile. Boleh tolong tak. Nk tukar dgn cara sms atau online. Sbub nak pegi kedai jauh. Mohon blas sir. Miss boleh ikut mana2 cara. Antara sms atau online, berdasarkan keselesaan miss. Salam admin nak tya sim serial number cmna nak cari? Sbb kad somkad saya yg lama tu dah terbuang.

    Admin dah nak masuk 3hari ni xdpt lagi mesej pengesahan. Admin sekarang sy pkai maxis nak tukar u mobile ni boleh ke sy pkai no yg sma tp pelan umobile.

    Salam admin saya dah ada no u mobile dan maxis so saya nak tukar no maxis tuhh ke plan u mobile boleh ke. Tapi pastikan serial number umobile tu ada lagi dekat kad oren tuh. Baru boleh proceed. Sim maxis saya 3g. Nak tanya klo nk tukar plan dri maxis ke umobile prepaid blh ke atau pown hanya blh tukar ke umobile postpaid.Komen adalah tanggungjawab anda.

    Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor hasrulhassan.

    4 Sebab Bertukar Digi Postpaid ke UMobile Hero Postpaid

    U Mobile postpaid memang best. Dah hampir 5 bulan saya melanggan P70 tanpa sebarang masalah. Paling best call unlimited. Post a Comment Komen adalah tanggungjawab anda.

    Saya dah tinggalkan Digi selepas cukup kontrak setahun menerusi Pakej Digi Postpaid 50 yang memberikan internet kuota sebanyak 3GB.

    Mongodb change streams elasticsearch

    Menerusi pakej Digi ini, saya telah menerima sebuah telefon Lenovo yang kini menjadi hak milik anak sulong saya. Sekarang, saya sudah beralih ke Telco lain iaitu UMobile, yang memberikan lebih kuota untuk internet sebanyak 15GB dengan tambahan 7GB untuk streaming video dengan komitmen RM70 setiap bulan.

    Ada beberapa perbezaan ketara yang ingin saya nyatkan, terutama dari segi kuota internet dan juga coverage. House Husband. Facebook Twitter.

    cara nak tukar postpaid ke prepaid u mobile

    Lebih dikenali dengan panggilan HH. Seorang penulis blog dan house husband full time. Suria Amanda 9 October at Rossaimi 10 October at Unknown 27 November at Previous Post Next Post.

    Contact Form. LinkList ul li ul'.Ana lama dah putus dgn umobile. Makin lama makin teruk coverage walau plan dia antara yang termurah. Menarik juga nie, nanti nak tukar Unifi jugak lah untuk anak dara Kak Sue. Coverage telco memang sangat penting sekarang, di mana pun berada kan.

    Maka guna la pakej satu keluarga sekali biar senang kan. Kalau umobile tu, memang menangis nak tunggu ada coverage ke tak. Dulu guna umobile, sebb ada msalh telan internet je. Terus gnti digi.

    4 Sebab Bertukar Digi Postpaid ke UMobile Hero Postpaid

    Dekt kl mmg guna unify. Masih fikir-fikir nak tukar ke telco lain Atul pun dah tukar dari line UM ke telco lain. Masalah line internet juga. Kalau ikutkan puas hati masa awal2 guna, sebab jimat sangat tapi lepas tu line asyik problem je, kerja pun banyak tertangguh. Tu yang tukar juga tu. Nak share. Dia pun guna umobile.

    Geram je bila call manjang tak dapat. Kita dah lama guna Unifi Mobile sejak daripada mula ia dikeluakan dulu lagi heheheh memang meyakinkan dan juga bagus mudah kerana sebab segalanya online tak perlu nak beli topup wakakakaka.

    Laa mcm tu je ke nk tukar?

    Toolcraft lightweight bcg

    Senang je rupanya. Boleh la tukar sbb plan nmpk lagi murah. Dulu kat tempat TB macam tak kuat coverage UMobile ni. Tapi sekarang ni dah ok kot.

    Menarik dan midah.


    Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *